MODNI DOMEK N. Gorica

Kidričeva 18, 5000 Nova Gorica
T: 05 333 05 85

PO-PE: 8.00-19.00, SO: 8.00-13.00

Začetki vrjetno najbolj znane trgovine s tekstilom v Novi Gorici segajo v čas znamenite "frnaže", kjer je začela s svojim delom. Ob kasnejši izgradnji in širjenju novega mesta so jo porušili, trgovina pa se je leta 1957 preselila v sedanje prostore v Delpinovi ulici. V sklop Manufakture je prišla leta 1962. Po odprtju Modnega doma 1963. leta, kjer se je skoncentrirala vsa tekstilna ponudba, je trgovina Tekstil galanterija v Delpinovi ulici spezializirala svoj prodajni program, ki ga poznamo še danes.

Trgovina z najdaljšo tekstilno ponudbo v mestu že od svojega začetka prodaja metražno blago, hišni tekstil, perilo, pletenine, hlače, nogavice, v zadnjem času tudi pozamenterijo. Značilnost trgovine pa ni samo pestra izbira blaga ter prijazne in strokovne usposobljene prodajalke, poseben čar ji daje tradicionalnost kupcev. Med njimi so povečini matere in njihove hčere, pa tudi že vnukinje - dober glas se v tem primeru zares prenaša iz generacije na generacijo. Tu srečamo najstarejše meščane, ki zaupajo nakup "svoji" trgovini in "svojim" trgovkam, ali pa se ustavijo samo za besedo ali dve, ker je "trgovina z dušo in srcem" dandanes že prava redkost.

Gre za klasični način prodaje, kjer je izključen "diskontni", brezosebni način, ko se trgovec in kupec dobesedno srečata samo pri blagajni - pri zadnjem dejanju obiska v trgovini. Gre za medsebojno zaupanje, za obojestransko zadovoljstvo, saj lahko tudi samo prijazna beseda marsikomu polepša dan.

Povzeto po članku iz Goriške.

Od oktobra 2012 na novi lokaciji - Kidričeva 18 / vhod A - trgovina je prerasla v največjo trgovino s hišnim perilom, metražnim blagom in zavesami na Goriškem.

Ponudba

Vse za dom

Blagovne znamke

Kje smo