Vračilo Blaga

Pravica do odstopa od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa. Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z odstopno izjavo na obrazcu za vračilo obvestiti podjetje MANUFAKTURA D.D., Sedejeva ulica 6, 5000 Nova Gorica, e-naslov: #EM#73716e6670456b66667c6c6a67797b7d713f617a#EM# o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe. Ob vračilu izdelkov morate prodajalcu (Manufaktura d.d.) priložiti obrazec za vračilo blaga in kopijo računa. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe (nakupa).

Naslov za vračilo izdelkov:

MANUFAKTURA D.D. 
MODNI DOM, za SPLETNO TRGOVINO
Kidričeva ulica 18
5000 NOVA GORICA


V primeru odstopa od pogodbe mora kupec prejeto blago vrniti. Vračilo je mogoče: po pošti, na zgoraj navedeni naslov ponudnika ali osebno vračilo na eno od prevzemnih mest ponudnika. Prevzemna mesta ponudnika so vsa prodajna mesta podjetja Manufaktura d.d.. Seznam je dostopen na spletni strani www.manufaktura.si. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik. Izdelki morajo biti nerabljeni/nenošeni, nepoškodovani in v originalni embalaži, saj v nasprotnem primeru potrošnik odgovarja za znižanje vrednosti oz. škodo, ki jo s tem povzroči podjetju. Izdelkov po meri ali zapečatenega blaga, na primer spodnjega perila, ni možno vrniti ali zamenjati.
Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu ponudnik brez nepotrebnega odlašanja, najpozneje v 14 dneh od dneva, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago, povrne vsa prejeta plačila. Kupcu bo vrnjena kupnina, ne pa tudi strošek poštnine. Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih bančnih stroškov.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Zamenjave izdelkov v spletni trgovini www.manufaktura.si niso možne. V koliko želite izdelek v drugi velikosti ali barvi, ponovite postopek naročila na www.manufaktura.si. Za vsa dodatna vprašanja pišite na #EM#73716e6670456b66667c6c6a67797b7d713f617a#EM# ali pokličite na 064 155 588, ponedeljek-petek, od 8.00 -15.00.


Obrazec za odstop od pogodbe, oziroma vračilo blaga, najdete TUKAJ.

Obrazec o neskladnosti blaga, oziroma reklamacijo, najdete TUKAJ.