IZJAVA O ZASEBNOSTI

Spletna trgovina MANUFAKTURA d.d. zbira naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s spletno trgovino MANUFAKTURA D.D.  ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino MANUFAKTURA D.D.

MANUFAKTURA D.D. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.


Namen obdelave osebnih podatkov

Uporabnik se z uporabo spletne trgovine MANUFAKTURA D.D. strinja z veljavnimi Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine na tem naslovu: https://www.manufaktura.si. Uporabnik lahko redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev poslovanja ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.  Spletna trgovina MANUFAKTURA D.D. zbrane osebne podatke obdeluje zgolj za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov in ostalih informacij v zvezi z naročilom) ter ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.Upravljavec osebnih podatkov, zbrane osebne podatke uporablja tudi za proučevanje nakupnih navad posameznika z namenom neposrednega in ciljnega trženja. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da upravljavec trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke za namene neposrednega trženja. 

Prijava na e-novice

Uporabnik se lahko prijavi na e-novice, s katerimi jih spletna trgovina Manufaktura d.d. do preklica obvešča o novostih v ponudbi spletne trgovine in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice upravljavec zbira naslednje osebne podatke; ime, priimek, e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registriran uporabnik pa tudi naslov in telefon. Uporabnik je do preklica priajvljen na e-novice spletne trgovine Manufaktura d.d.. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi s klimo na gumb "ODJAVA" v poslanem e-mail sporočilu in zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v zakonsko predpisanih rokih. Uporabnik lahko zahteva tudi seznanitev z obdelavo svojih osebnih podatkov. Upravljavec bo podatke skrbno varoval skladno s slovensko in evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. 

Registracija

Vpisane podatke uporabnika upravljavec do preklica uporablja za obdelavo uporabnikovega naročila, analize uporabniške izkušnje za potrebe izboljšav ter marketinške analize, ki bodo omogočile pripravo ustreznih ponudb in izboljšave prodajnega procesa. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje (re-marketing). Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in krajša nakupni postopek. Spletna trgovina Manufaktura d.d. podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko in evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi s klikom na gumb "ODJAVA" v prejetem e-sporočilu. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke; Ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano iz elektronskega naslova, s katerim je uporabnik registriran član in vsebovati zahtevo za izbris. 

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje za omejitev obdelave, izbris, popravke ali prenos podatkov, ugovarja obdelavi ter vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov in uporabno spletne trgovine Manufaktura d.d., lahko uporabnik naslovi tudi na e-naslov #EM#73716e6670456b66667c6c6a67797b7d713f617a#EM#

Zasebnost in zaščita podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Večino strani v spletni trgovini Manufaktura.si se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke. Kljub temu pa so nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabno piškotkov in spletnih signalov, standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškote, nakupa v spletni trgovini ne bo moče opraviti. Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno razkritje vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste razkrili, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa, dostave izdelkov in marketinške aktivnosti. 

Privolitev in obdobje hrambe

Z uporabo spletne trgovine uporabnik potrjuje, da je prebral, razumel in se strinjal s pogojih zaupnosti podatkov in načini uporabe podatkov s strani spletne trgovine Manufaktura d.d.. Spletna trgovina Manufaktura d.d. podatke hrani do preklica, odjave ali zahteve za izbris skladno s slovensko in evropsko zakonodajo oziroma do dosega namena, zaradi katerega so se podatki zbirali ali nadalje obdelovali.  Upravljalec osebnih podatkov je Manufaktura d.d., Sedejeva ulica 6, 5000 Nova Gorica. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovitev na #EM#73716e6670456b66667c6c6a67797b7d713f617a#EM# ali #EM#6d606c7662646d737d7b6b4b616c607a76707967616777396b70#EM#